korok

By: korok yang menggigit

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Thursday, 14-Aug-2008 12:41 Email | Share | | Bookmark
dan bermula lah ia ...

 
 
 
View all 7 photos...

Kemudian .. datang lah objek objek dalam pelbagai warna, saiz, bentuk dan rupa .. seolah olah di turunkan dari bulan..


pendayung yang bergolekan menanti untok di pungut..


kapal angkasa yang tak sabar untok berlepas


Angkasawati yang seksi pun sampai berduyong duyong seperti kumpulan yang berlumpur melintas sungai .. ..sehingga berpinar pinar mata ambo melihat.


Manakala kita sudah sedia...

Hah hah . hari ini .. pasti akan berlaku satu lagi peristiwa yang boleh di ukir dalam sejarah ...

Lebih dari seratus buah kayak yang akan di kayaki oleh ahli ahli dari kelab kelab kayak dari negeri Terengganu, pahang, melaka, selangor, wilayah persekutuan, perak, penang dan kedah. Satu XPDC sejauh lebih dari seratus kilometer dari Pasir Raja ka Kuala Dungun.


Saturday, 9-Aug-2008 12:35 Email | Share | | Bookmark
Sungai dimana kumpulan yang berlumpur melintas

 
 
 

Lokasi: Sungai Dungun di Pasir Raja, Hulu Dungun. Terengganu.

Setelah mendapat hints dari sumber sumber yang tak berapa boleh di percayai, saya pun bermalam di sini, di tepi sungai ini. Hints itu menyatakan , .. berhenti lah kamu ditepi sungai pada waktu yang telah di tetapkan dan tunggu lah kumpulan yang berlumpur melintas sungai .. kamu akan temui apa yang kamu impikan ...


Kemudian, datang lah kumpulan yang berlumpur melintasi sungai ini, sambil menyanyi nanyikan lagu ini .....

Quote:
Sudah berapa lama
Diriku ini
Tak bertemumu
Mungkin ku harap jua
Kau merindu ku
Sebagaimanaku rindumu


Wednesday, 30-Jul-2008 13:42 Email | Share | | Bookmark
ini bukang LCCT ...

 
 
 
View all 10 photos...

Apabil kapal terbang mendarat, kami pun terus berlegas keluar. Selepas selamat melepasi immegresen dan kastum kami pun keluar dari bangunan terminal. Lori burok setia menanti di tepian jalang... Dengan menaiki natang macam ini kami pun terus bergegas mencari tempat penginapan.


Selesai saja urusan penginapan, kami pun terus pengsang sehingga ka satu waktu yang tidak di ketahui.....

Perjalanan kami dari Terengganu untok sampai di tempat ini memakan masa lebih 24 jam,-- 7 jam perjalanan ka lapangan terbang dengan kereta, 2 jam masa untok check in, 2 jam lepak di LCCT, 3 jam lepak lepak di lebuh raya Utara Selatan, 4 jam perjalanan kapal terbang, Hampir 3 jam perjalanan dari terminal ini ka tempat penginapan dan campur saki baki masa untok makan minum, berak dan berkeliaran di tempat yang boleh berkeliaran.


Sedar dari tidur yang agak panjang, kebuluran telah mengheret kami ka tempat ini, mencari apa apa yang boleh di masukkan kedalam perut. Dengan terhuyung hayang seperti orang-orang yang frust menungging, kami pun menahan keresahan yang melanda dan terus melangkah longlai.


Ini adalah di antara pilehan pilehan yang sungguh enak, rangup dan lazat untok di mamah, di telan dan di isikan kedalam perut. Melihatkan makanan ini, ada di antara kami yang sudah meleleh leleh air luir bersedia untok menelan apa apa yang patut.. .......................




Tuesday, 22-Jul-2008 12:15 Email | Share | | Bookmark
Berani atau giloor?

 
 
 
View all 14 photos...

Saya berada di bawah ini agak lama, berfikir sama ada mahu turut serta terjun atau tidak. Terjunan ini bertinggikan lebih kurang 150 kaki dan setiap terjunan bayaran nya adalah lebih kurang RM150 ringgit sahaja.


Mamat ini datang , tanpa berfikir dan terus bayar , kemudian dia TERJUN ..


Nasib baik tali tak putus ...... dia kemudian terkulai kulai hampir hampir layu selepas terjunan ini.



Mamat ini pulak persis suparmang terbang ..... bergitu yakin dan menakjubkan ... kemudian ada rintik rintik air berguguran di bawah, mungkin air peluh hangat nya yang menitis ...


Nasib baik tali masih utoh .. kalau tidak .. inallilahiiiiiii ... heh he...


Kemudian datang pulak pasangan mat salleh membuat terjunan berdua duaan .. Mengikut bapak saudaranya, pasangan ini baru saja kahwin dah nak buat kerja yang tak dok otak ini. Saya kata tak apa . kalau tali putus ..dan kalau lelaki itu meninggal dan yang perempuan tuh hidup, mungkin saya berminat.


Ini adalah BEST SHOT saya buat hari ini. Saya sukakan shot ini kerana tali kelihatan masih melingkari dan kelihatan keseronokkan dan kepuasan pasangan ini.

Gambar ini saya ambil pada setting 300mm apeture f/5,shuttle speed 1/1000 saat dengan burst 5 frame se saat. Saya ketika itu berada hampir hampir di bawah terjunan.


Friday, 18-Jul-2008 12:07 Email | Share | | Bookmark
Di -Tepi pantai phuket ..

 
 
 
View all 12 photos...

Ditepi pantai phuket ....... sambil mengadap laut .. mula mula saya tembak gambar ini ...


Kemudian gambar ini .......


Kemudian .. saya angkat lensa kamera dan talakan kearah beach boys ..
Dulu dulu di riwayatkan beach boys ini kulit nya cerah cerah belaka ...
tetapi lama kelamaan bertukar menjadi warna hitam kerana hari hari dibakar cahaya matahari ..


Kemudian lagi . .saya pung menghalakan lensa kamera saya ka arah kiri ..
wehh . ada minah salleh rupa nya ... waaahhh ...... saya pun tunggu kot kot dia bukak pakaian terakhirnya ... tunggu punya tunggu namun dia tak bukak .. bukak lahhh .. saya nak ambil gambar niiii huukk hukk


Kemudian saya halakan lensa kamera saya ka arah kanan ..
waaahhhh ada minah bukan anak salleh .. wowwwwwww... wowww...


Sambil ber woww wowww owwww. .saya pun clik clik clik lagiiiiiiiiiiii ..
wowwwww.wwwowwwwww...................
kemudian saya klick klik klik ... lagiiiii .... merakamkan aksi aksi nya
Saya tidak tahu sama ada dia sedar atau tidak sedar saya sedang mengambil gambar nya .. tetapi semakin lama saya mengambail gambarnya semakin dia mengayakan bagaikan seorang model di depan juru kamera.

Saya tidak tahu berapa banyak shot telah saya shotkan kepadanya .. tetapi saya shot shot shot shot shot . macam mesin gun perang dunia ke tiga.




Setelah puas hati mengkelik klik objek objek yang saya suka ..saya halakan lensa 300mm ka arah tengah laut .. menangkap gambar aksi aksi manusia ber surfing pulak .. Petang itu saya rasakan berada di tepi pantai Phuket bergitu baik sekali untok berphotography .... banyak object object yang menarik ada di situt ....


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net