korok

By: korok yang menggigit

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 6-Jul-2008 12:19 Email | Share | Bookmark
Krabi , Pantai terindah di Thailand pt 02

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jam 12.00 tengah malam. Saya pung mencampakkan kepala saya yang berbinar binar di atas bantal ini. Kelopak mata terasa berat seperti sepuloh ekor gajah sedang bergayut-gayut pada setiap belah kelopak. Lima minit kemudian saya tidak sedar apa apa. Malam itu sekiranya berlaku tsunami atau seumpama nya saya pasti masih lagi ketiduran.


6.00 am. Pagi ini saya bangun dan mencantum cantumkan semula diri saya. Rupa rupanya saya sudah berada di pekan Krabi, satu pekan yang memiliki pantai yang terindah di Thailand.

Bersenjatakan sebuah kemera dslr di leher saya menyusuri sungai yang berdepan dengan hotel di mana saya pensang malam tadi. Matahari mula memecahkan kabus pagi.


7.00am Sambil jalan saya picit picit kamera saya. Kemudian saya picit picit lagi kamera saya. Kadang kadang macam sniper, ada kalanya macam rifel dan ada kalanya macam mesin gun. Saya tak kisah itu semua asalkan nafsu saya puas.


Disini kita boleh beli package untok berkayak, untok meredah pulau, snorkeling atau scuba diving. Krabi adalah satu pekan yang aman damai dan tenteram. Pelancung yang datang ka pekan ini biasa nya adalah pelancung yang inginkan ketenangan dan kedamaian. Kalau mahu yang rancak dan panas bukan di sini, tetapi di Phuket, Pattaya atau di Park Pong.


10.00am Saya pun terus berjalan menyusuri sungai ini menuju ka muara untok terus kapantai. Saya pun berjalan jalan jalan jalaaaaannnnn...... sambil menghirup udara laut yang nyaman dan segar. Walaupun perut masih belum di isi saya tetap terus berjalan...

Setelah beberapa lama berjalan saya kepenatan .. tetapi masih belum ketemua pantai nya. Saya pun berjalan jalan jalan lagiii... tetapi pantai nya masih belum di ketemui.


11.30 am - Ohhh pantai....saya sudah kepenatan untok terus berjalan. Pantai Krabi yang terindah masih tidak kelihatan. Saya pun terhenti dan dudok terselimpoh di atas laluan. Dalam hidup ini bukan semua yang diingini tercapai.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net